Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic
Header Pic
Header Pic

Elérhetőségeink

kapcsolat3.jpg

Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Óhegyi Web


SzimPatika

szimpatika

Figyelmeztetés

A honlap oldalain található gyógyszerinformációk, betegség esetén nem helyettesíthetik szakember megkeresésének szükségét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg gyógyszerészét! 

Impresszum

Tulajdonos - Óhegyi Patika Kft.
1104 Budapest, Kada u. 120
Adószám: 24797379-2-42

A honlapot szerkeszti:
helpNeT Iroda Kft.
Felelős szerkesztő
Offenbeckné Dr. Sólyi Ilona


Oldallátogatások

Oldalletöltések száma: 1415486

AlerBlock orrspray - természetes védelem Az AlerBlocK® egy orrspray, mely hatékonyan képes megelőzni ill. csökkenteni a légúti allergia tüneteit. Természetes alkotórészekből áll, a szervezetet semmilyen módon nem károsítja.

  A készítményben található természetes mikrozellulóz por az orr nyálkahártyájára jutva gél állapotú filmréteget képez. Ez a réteg mechanikai szűrő szerepet tölt be, megakadályozza az allergiát okozó részecskék érintkezését a nyálkahártyával. Ugyanakkor levegő számára átjárható, nem akadályozza a nyálkahártya szellőzését.

 

Hogyan kell használni?

Az AlerBlocK® használata rendkívül egyszerű. Mindössze annyi teendője van, hogy mély belégzés közben fújjon 1-1 adagot mindkét orrjáratába, naponta egyszer, vagy szükség esetén többször is, lehetőleg még allergénmentes környezetben. A flakont minden fújás előtt rázza fel erőteljesen, hogy a por bejusson az adagoló fejbe. Befújáskor a flakont 0,5-1 cm-re tartsa az orrnyílástól, használat után szorosan tekerje rá a védőkupakot, hogy ne jusson nedvesség a flakon belsejébe.

Hogyan fejti ki hatását?

Mivel nem tartalmaz semmilyen szintetikus hatóanyagot így nem álmosít, terhes nők, gépjármű vezetők, ill. veszélyes munkakörben dolgozók is bátran használhatják.
 

Várható hatásosság

A légúti allergiákat általában a levegőben található különböző részecskék, szennyeződések (pollen, por, a poratka ürüléke, korom, állati szőr stb.) okozzák, melyek légzés során jutnak a szervezetbe.

Az AlerBlocK® mikronizált hipromellóz port tartalmazó orrspray, mely az orr nyálkahártyájára jutva gél állapotú filmréteget képez. Ez a réteg szűrő szerepet tölt be, megakadályozza az allergiát okozó partikulák érintkezését a nyálkahártyával. Ugyanakkor levegő számára átjárható, nem akadályozza a nyálkahártya szellőzését.

Biztonság

A AlerBlocK® hatóanyaga a hipromellóz a biztonságosan alkalmazható anyagok közé tartozik, a normál használat mellett mellékhatások nem fordulnak elő.
Használatának nincs ellenjavallata.
Felnőttek és 12 év feletti gyermekek használhatják.

Hatásmechanizmus

A légúti allergiák leggyakoribb okozói az úgynevezett pneumoallergének (pollen, por, poratka), melyek allergiás reakciót provokálhatnak a légutak bármely szintjén az orrtól a tüdőig.

Az allergia kialakulása 2 fázisban zajlik. Az első fázis, amikor a szervezet először találkozik az allergénnel. Ezt a fázist szenzitizációnak nevezzük. A szervezet immunválasszal reagál az allergénre. Az immunválasz speciális ellenanyagok (IgE) képződésében nyilvánul meg, melyek képesek felismerni az allergéneket. Ezek az ellenanyagok (antitestek) a nyálkahártya speciális sejtjein (masztociták vagy hízósejtek) helyezkednek el.

Az allergénnel történő ismételt találkozás során az allergén hozzákötődik a masztocitákon található ellenanyaghoz (IgE) és a sejtet gyulladásos faktorok termelésére serkentik (leginkább hisztamin).
Ez az a gyulladásos reakció, mely a tünetekért felelős:
orrfolyás, fülcsengés, tüsszentés, időnként könnyezés, szagok csökkent érzékelése.

 

Forrás: AlerBlock 

Header Pic
left unten right unten