Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic

Elérhetőségeink

kapcsolat3.jpg

Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Óhegyi Web


SzimPatika

szimpatika

Figyelmeztetés

A honlap oldalain található gyógyszerinformációk, betegség esetén nem helyettesíthetik szakember megkeresésének szükségét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg gyógyszerészét! 

Impresszum

Tulajdonos - Óhegyi Patika Kft.
1104 Budapest, Kada u. 120
Adószám: 24797379-2-42

A honlapot szerkeszti:
helpNeT Iroda Kft.
Felelős szerkesztő
Offenbeckné Dr. Sólyi Ilona


Oldallátogatások

Oldalletöltések száma: 1416369

Algoflex filmtabletta Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt: reumás megbetegedések, rándulás izomhúzódás, enyhe és közepesen erős fájdalmak, mint menstruációs, műtét utáni fájdalom, fogfájás, migrénes fejfájás tüneteinek enyhítésére és láz csillapítására.

 

 

Adagolás: 12 éves kor feletti gyermekek kezelésére napi 600 mg-nál több nem adható.

Enyhe és középsúlyos fájdalom csillapítására 400 mg ajánlott szükség esetén 4-6 óránként.

Lázcsillapításra 200-400 mg javasolt 4-6 óránként. Reumás megbetegedésekben maximum 2400 mg adható. A filmtablettákat étkezés után kell bevenni.

Mellékhatás: gyomor- bélpanaszok, fejfájás, szédülés, álmatlanság, izgatottság, ingerlékenység, asztma, allergia, ödéma, máj- és vesekárosodás, vérképzési zavarok, látászavar.

Kölcsönhatás: Digoxin, fenitoin-, ill. lítium készítményekkel együtt adagolva megemelheti ezen gyógyszerek vérszintjét. Vízhajtókkal, magas vérnyomás elleni szerek hatékonyságát csökkenti. Más gyulladásgátlókkal együtt adva fokozza a fekély kialakulásának kockázatát.

Ellenjavallat:
A készítmény összetevőjével, aspirinnel, más gyuladásgátlókkal szembeni érzékenység, gyomorfekély, vérképzőrendszeri zavarok, terhesség, szoptatás, 12 év alatti életkor.

Figyelmeztetés: Látási vagy hallási zavarok fellépésekor, gyomor-bél vérzés jelentkezésekor vagy allergiára utaló tünetek megjelenésekor a kezelést azonnal meg kell szakítani. Tejcukorérzékenyek vegyék figyelembe a készítmény tejcukor tartalmát.

Forrás: InforMed 

Header Pic
left unten right unten