Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic
Header Pic
Header Pic

Elérhetőségeink

kapcsolat3.jpg

Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Óhegyi Web


SzimPatika

szimpatika

Figyelmeztetés

A honlap oldalain található gyógyszerinformációk, betegség esetén nem helyettesíthetik szakember megkeresésének szükségét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg gyógyszerészét! 

Impresszum

Tulajdonos - Óhegyi Patika Kft.
1104 Budapest, Kada u. 120
Adószám: 24797379-2-42

A honlapot szerkeszti:
helpNeT Iroda Kft.
Felelős szerkesztő
Offenbeckné Dr. Sólyi Ilona


Oldallátogatások

Oldalletöltések száma: 1416652

beres porcerosito Krónikus ízületi megbetegedéseknél a fájdalom csillapítására, a mozgathatóság javítására, a porcszövet regenerációjának elősegítésére.A pezsgőtablettát célszerű étkezést követően egy-másfél órán belül, egy pohár vízben feloldva bevenni.


Hatóanyagok:

750 mg glükózamin-szulfát és 400 mg kondroitin-szulfát-nátrium pezsgőtablettánként.

Ellenjavallatok:

A hatóanyagok vagy segédanyagok bármelyikével szembeni ismert túlérzékenység. Ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában, glukóz-galaktóz malabszorcióban vagy szacharáz-izomaltáz hiányban a készítmény nem szedhető.

Adagolás:

Felnőtteknek és 12 éven felüli fiataloknak kúraszerű adagolásban napi 1 pezsgőtabletta, 4-6 héten át. A kezelés évente több alkalommal ismételhető 2 hónapos szünetet követően.
A pezsgőtablettát célszerű étkezést követően egy-másfél órán belül, egy pohár vízben feloldva bevenni.

Mellékhatások:

A készítmény szedése mellett nagyon ritkán allergiás tünetek (csalánkiütés, bőrviszketés) jelentkezhetnek. Ritkán enyhe gyomorfájdalom, hányinger, székrekedés vagy hasmenés, hasi puffadás léphet fel. Kivételesen látászavar és hajhullás előfordulhat. Vese- és/vagy szívelégtelenség esetén kivételesen oedema és/vagy vízretentió fordulhat elő, ami a kondroitin-szulfát ozmotikus hatásának a következménye.

Gyógyszerkölcsönhatások:

A készítmény fokozhatja az egyidejűleg szedett tetraciklinek, és csökkentheti a penicillinek és a kloramfenikol felszívódását a gyomor-bélcsatornából.
A készítmény együtt szedhető fájdalomcsillapítókkal, ill. NSAID-szerekkel, főként a kezelés kezdetén valamint az állapot rosszabbodásakor. Hasonlóképpen együtt alkalmazható fizikoterápiás kezeléssel is.

Figyelmeztetések:

Elegendő tapasztalat hiányában 12 éves életkor alatt alkalmazása nem javasolt. Súlyos máj- vagy veseelégtelenség fennállása esetén gondos orvosi ellenőrzés szükséges.

forrás: Betegtájékoztató   


Header Pic
left unten right unten