Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic
Header Pic
Header Pic

Elérhetőségeink

kapcsolat3.jpg

Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Óhegyi Web


SzimPatika

szimpatika

Figyelmeztetés

A honlap oldalain található gyógyszerinformációk, betegség esetén nem helyettesíthetik szakember megkeresésének szükségét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg gyógyszerészét! 

Impresszum

Tulajdonos - Óhegyi Patika Kft.
1104 Budapest, Kada u. 120
Adószám: 24797379-2-42

A honlapot szerkeszti:
helpNeT Iroda Kft.
Felelős szerkesztő
Offenbeckné Dr. Sólyi Ilona


Oldallátogatások

Oldalletöltések száma: 1415577

visszer14.jpgVisszeres panaszok kiegészítő kezelésére, súlyosabb, de nem fekélyes esetekben (visszeres csomók, gyulladásos vénatágulatok, a beteg területen megjelent kékes-lilás elszíneződések, duzzanatok) ajánlott.Hatásra vonatkozó adat
A Plerudin forte visszérkrém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Mi a hatóanyaga?
1 g emulziós krém 4 ATE (antitrombin egység) Hirudo medicinalis extractum-ot (standar-dizált orvosi pióca kivonat) és 0,24 g Calendulae flores extractum-ot (körömvirág kivonat) tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény segédanyagai: cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, folyékony paraffin, vazelin, glicerin, trietanolamin, béta-karotin színezőanyag és tisztított víz.
Konzerváns: metilparaben.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
Visszeres panaszok kiegészítő kezelésére, súlyosabb, de nem fekélyes esetekben (visszeres csomók, gyulladásos vénatágulatok, a beteg területen megjelent kékes-lilás elszíneződések, duzzanatok).
Ütődések, rándulások utáni duzzanatok, vérömlenyek, mikrohematómák felszívódásának elősegítése.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?

Az alkotórészek bármelyikével szembeni ismert allergia (körömvirág, metilparaben).
A krém nem vihető fel nyílt sebre, hámsérült (pl. égett) bőrfelületre.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Ügyelni kell arra, hogy szembe, nyálkahártyára (szájba, orrba) ne kerüljön.
A visszér diagnózisának felállítása orvosi feladat; fontos a hasonló panaszokat előidéző, egyéb lehetséges okok kizárása és a rendszeres orvosi ellenőrzés.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?

A krémet 5 éven aluli gyermekeknél ne alkalmazzuk!

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
A teljesebb hatás biztosítása érdekében a Plerudin forte visszérkrém alkalmazása előtt az érintett bőrfelületet a gyógyszerektől és egyéb vegyi anyagoktól meg kell tisztítani.
Gyógyszerekkel és egyéb anyagokkal való kölcsönhatások nem ismeretesek. A krémmel egyidejűleg lehetőleg ne alkalmazzon más hatóanyagú krémet.

Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
A Plerudin forte visszérkrém ezen élethelyzetekben a kezelőorvos jóváhagyásával alkalmazható. Vigyázni kell arra, hogy a szoptatott csecsemő ne kerüljön érintkezésbe a krémmel kezelt bőrfelülettel.

Mi az ajánlott adag?
A krémet szükség szerint naponta 2-3 alkalommal a kezelendő testrészre (gyulladt visszér, ütődés vagy rándulás következtében keletkezett duzzanat, vérömleny stb.) kenjük kb. 1 mm vastagságban, és óvatosan a bőrbe simítjuk. Súlyosabb esetekben a krémet pakolásként alkalmazzuk a következő módon. A Plerudin forte visszérkrémet vastagabban (kb. 2 mm) kenjük a kezelendő területre, fedjük le vékony, tiszta vászonkendővel, majd műanyag fóliával és a fóliát mintegy dunsztkötésként fedjük le fáslival, gézzel vagy tiszta vászonkendővel. A pakolást legalább 30 percig hagyjuk a kezelendő testrészen. Visszeres bántalmak kezelése esetén a beteg területet naponta legalább egy-két alkalommal (reggel és este) késpenge vastagságban kenjük be, és finoman dörzsöljük a bőrbe. A lábakat, ha az lehetséges, minden kezelés után, de legalább az esti kezeléskor 20-30 percre polcoljuk fel.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Ritkán helyi allergiás reakciók jelentkezhetnek. Ilyen esetekben a krémet vízzel a lehető leggyorsabban le kell mosni, és a további kezelést fel kell függeszteni.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

A Plerudin forte visszérkrémmel történő kezelés (egy átlagos kúra időtartama):
Visszérbetegség esetén, a betegség súlyosságától függően a panaszok megszűnéséig (4-12 hét). Haematomák (vérömleny) esetében a kiterjedés nagyságától függően azok felszívódásáig (1-3 hét) folytatható. Amennyiben tünetei a fenti idő elteltével nem javulnak, vagy nem múlnak el, keresse fel kezelőorvosát. A panaszok kiújulásának megelőzésére preventív céllal is alkalmazható.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25°C-on. Sugárzó hőtől (pl. napfény) védve. Gyermekektől elzárva tárolandó.

Nyilvántartási szám: OGYI-305/1992

Csomagolási egység: 50 g/tubus
Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: In Vitro Kutató-Fejlesztő Kft.
 2120 Repülőtéri út 1.

Forrás: Betegtájékoztató

Header Pic
left unten right unten