Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic
Header Pic
Header Pic

Elérhetőségeink

kapcsolat3.jpg

Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Óhegyi Web


SzimPatika

szimpatika

Figyelmeztetés

A honlap oldalain található gyógyszerinformációk, betegség esetén nem helyettesíthetik szakember megkeresésének szükségét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg gyógyszerészét! 

Impresszum

Tulajdonos - Óhegyi Patika Kft.
1104 Budapest, Kada u. 120
Adószám: 24797379-2-42

A honlapot szerkeszti:
helpNeT Iroda Kft.
Felelős szerkesztő
Offenbeckné Dr. Sólyi Ilona


Oldallátogatások

Oldalletöltések száma: 1489644

probiotikus6.jpgVény nélküli kapható probiotikus gyógyszerek (hazánkban egyedül a Normaflore)

- más néven OTC (=nem vényköteles gyógyszer) probiotikumok
- ezek a készítmények mind gyógyszerészeti minőségűek, azaz: előállításukat, hatásosságukat és biztonságosságukat gyógyszerészeti hatóság ellenőrzi, illetve a készítmény hatásosságát és biztonságosságát humán klinikai vizsgálatok bizonyítják


 

Táplálék-kiegészítők - más néven probiotikus étrend-kiegészítők
  • Ezek a készítmények már nem gyógyszerészeti minőségűek, azaz: előállításukat és biztonságosságukat az élelmiszer-hatóság ellenőrz
  • csak kis hányaduk esetében végeznek valamiféle humán klinikai vizsgálatot, így hatásosságuk és biztonságosságuk nem minden esetben bizonyított (a dobozon jelzett hatásosság sokszor nem az adott készítménnyel történt vizsgálatból származik: így nem garantált, hogy az eltérő baktériumszám és alkalmazási mód ellenére a készítmény ugyanazt a hatást váltja ki, és ugyanolyan biztonságos)
  • általában alacsonyabb baktériumszámot tartalmaznak
 
Probiotikumot tartalmazó ételek - más néven probiotikus joghurtok
  • a bennük lévő probiotikum mennyisége nem állandó és általában alacsony
  • az egészséges táplálkozás részei, rendszeres, hosszabb ideig tartó napi használatuk segíti az egészség és a jólét megőrzését, de általában nem alkalmasak a bélflóra egyensúlyának hatékony és gyors helyreállítására.

Azonban a probiotikumok nem csak használatukban, de a bennük lévő mikroorganizmusok tekintetében is eltérnek egymástól. A táplálék-kiegészítők és a probiotikus ételek mindegyike Lactobacillusok és/vagy Bifidobacteriumok tejtermékekben előforduló törzseit tartalmazzák, míg a gyógyszerek általában speciális probiotikus törzseket (például Bacillus clausii baktériumot) tartalmaznak.

A betegségek alkalmával ezért fontos tisztában lennünk a probiotikumok sokszínűségével. Komolyabb esetekben már nem elégséges a joghurt vagy a kefir, hanem csak a vény nélkül kapható probiotikumok nyújthatnak megfelelő védelmet számunkra. A táplálék-kiegészítők, illetve a probiotikus ételek pedig a mindennapi életünket tehetik könnyebbé.

Forrás: sanofi-aventis

Header Pic
left unten right unten